Kurum Adı : Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://konyamaeal.meb.k12.tr
Adres : Malazgirt Mah. Sarayburnu Caddesi No20 Selçuklu/ Konya

VİZYON
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´ni Konya´nın nitelikli eğitim veren Anadolu Liselerinden biri haline getirmek.

MİSYON
Çağdaş, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, vatanını ve ulusunu seven, ilerici,sürekli kendini yenileyerek gelişmeleri takip eden, Türkçeye ve yabancı dillere hakim, özgüveni yüksek gençler yetiştirmek.

BAŞARILAR
Geçmiş Yıllarda Türkçe Matematik Alanında Türkiye birincisi,2009-2010 eğitim öğretim yılında Türkiye dördüncüsü, Konya birincisi ve çeşitli derecelerle okulumuz adını duyurmuştur. Sportif Faaliyetlerde futbol Konya il birinciliği, Tekvando da ferdi olarak Türkiye Dördüncüsü, Kick box sporunda Türkiye İkinciliği olan bir okulumuzdur.

Öğretmen Sayısı : 57
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 768
Öğretim Şekli : TEKLİ ÖĞRETİM YAPILMAKTADIR
Ders Başlama ve Bitiş Saati : SABAH 08:20 DE DERSLERİMİZ BAŞLAMAKTA VE ÖĞLEDEN SONRA 11. VE 12. SINIFLAR 14:40 TA 9. VE 10. SINIFLARIN DERSLERİ 15:25 TE BİTMEKTEDİR
Derslik Sayısı : 22 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 3 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : LOJMANIMIZ YOKTUR.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : DOĞALGAZ

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İl Merkezine (Valilik Binasına ) 11 km,Seloçuklu Belediye Binasına 3 km uzaklıktadır.
Ulaşım : Okulumuza çeşitli Ulaşım araçları ile kolayca ulaşmak mümkündür. Alaaddinden kalkan 53 nolu ile, Eski grajdan kalkan 54 ve 56 nolu Belediye Otobüsleri ve Aydınlık Evler dolmuşlarıyla okulumuz önünde inmek mümkündür. Ayrıca Okul Barış Caddesine bağlanan Sarayburnu Caddesinin üzeride bulunmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz yerleşim yeri olarak Konya ili Selçuklu İlçesi Selahattin Eyyübi Tepedinin batısında yer almaktadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: