Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Vizyon: Hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim sistemi.

Misyon: Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.

Başarılar: Geçmiş Yıllarda Türkçe Matematik Alanında Türkiye birincisi,2009-2010 eğitim öğretim yılında Türkiye dördüncüsü, Konya birincisi ve çeşitli derecelerle okulumuz adını duyurmuştur. Sportif Faaliyetlerde futbol Konya il birinciliği, Tekvando da ferdi olarak Türkiye Dördüncüsü, Kick box sporunda Türkiye İkinciliği, Kort tenisinde Konya birinciliği olan bir okulumuzdur.

Saatler: SABAH 08:10 DE DERSLERİMİZ BAŞLAMAKTA VE ÖĞLEDEN SONRA DERSLERİMİZ 15:15 TE BİTMEKTEDİR
Yabancı Dil: 1. YABANCI DİL: İNGİLİZCE 2. YABANCI DİL: ALMANCA
Servis Bilgisi: özel servis bulunmaktadır
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: % 68 Bir üst eğitim kurumuna yerleşme oranı
Sportif Etkinlikler: ÇİM HOKEYİ,VOLEYBOL,FUTSAL,KORT TENİSİ,KARETE
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: TÜRKİYE AŞKINA (15 TEMMUZ)

Telefon - TEL03322482620

WEB - https://konyamaeal.meb.k12.tr

Adres - Malazgirt Mahallesi Sarayburnu Caddesi No 20 Selçuklu / KONYA

Öğretim Şekli :TEKLİ ÖĞRETİM YAPILMAKTADIR

Yerleşim Yeri - Okulumuz yerleşim yeri olarak Konya ili Selçuklu ilçesi Selahattin Eyyübi Tepesinin batısında yer almaktadır.

Adres - Malazgirt Mahallesi Sarayburnu Caddesi No 20 Selçuklu / KONYA

Ulaşım Okulumuza çeşitli Ulaşım araçları ile kolayca ulaşmak mümkündür. 52,53, nolu belediye otobüsleri okulun önünden, 55, 56, 57, 58, 59 nolu otobüsleri ise okulun yakınından geçmektedir. Aydınlık Evler(19 nolu ) dolmuşlarıyla da okulumuzun önünde inmek mümkündür. Ayrıca Okul Barış Caddesine bağlanan Sarayburnu Caddesinin üzeride bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz İl Merkezine (Valilik Binasına ) 11 km,Selçuklu Belediye Binasına 3 km uzaklıktadır.