18.12.2012 3775

Okulumuz  1987-1988 Eğitim öğretim yılında öğretime başlamıştır.

Yeri dört no´lu gece kondu önleme bölgesinde olup; Milli Eğitim Bakanlığınca tip projeye uygun olarak yapılmıştır.

Okulumuzun adı Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Şairimizin Adının ebedileştirilmesi için Mehmet Akif Ersoy Lisesi adını almıştır.

Okulumuzun yerleşim alanı bahçesi ile birlikte 7436 m2 olup bina 1000 m2 alan kaplamaktadır. Binamızda Fizik, Kimya, Biyoloji laboratuarları, öğretmenler odası, kütürhane, bilişim teknoloji sınıfı, rehberlik servisi, revir, idari odalar mevcuttur.

Bahçemizde kapalı spor salonu, basketbol, futbol, voleybol sahası, tören alanı ve yeşil alan mevcuttur.

Okulumuz 1987 yılında Mehmet Akif Ersoy Lisesi olarak Eğitim ve Öğretime girmiş ve 2005 yılında Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesine dönüştürülmüş olup 2006 yılında tekrardan Mehmet Akif Ersoy Lisesine dönüştürülerek Genel Lise olarak faaliyetini sürdürmüş. Milli Eğitim Bakanlığımızın Genel Liseleri Amadolu Liselerine ve Meslek Liselerine dönüştürme projesi kapsamında 06/07/2010 tarihi itibariyle tekrar Konya Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi olarak 2010-2011 yılında Eğitim Öğretime devam etmektedir. tekli Öğretim yapılmaktadır.